Похід по Албанії. Подумати тільки, ще кілька років тому не можливо було собі уявити щось подібне. Вона приваблює мандрівників багатою та цікавою природою – мальовничими горами зі скелястими піками, великою кількістю гірських озер, каньйонів і прекрасними пляжами, що омиваються водами Адріатики.
Протягом століть Албанія була перехрестям двох культур – західної і східної. Тут збереглася велика кількість історичних пам’яток – від античних міст до бункерів епохи диктатури Енвера Ходжі (в країні їх понад 700000).
Різноманітністю і широкою смаковою гамою вас здивує албанська кухня – суміш турецьких, грецьких і слов’янських гастрономічних традицій.
Наша пригода починається з Тирани, звідки ми переберемося на гірську північ країни, щоб переплисти вузьке і довге озеро.
Приголомшливі види будуть відкриватися протягом усього плавання (3-4 години). Вони настільки красиві, що наш міні круїз буде схожим на плавання по норвезьких фіордах!
Після албанського круїзу ми вирушаємо в трекінг по Албанським Альпам, які за красою не поступаються швейцарським! По дорозі нас чекають печери, водоспади, гірські озера і високогірні села.
А після гір ми поїдемо купатися в море на диких албанських пляжах)))
Їжа смачна! В першу чергу ви відчуєте італійські і середземноморські мотиви.
Ми зможемо спробувати:
тушковану яловичину «чомлек», голубці «сарма» на основі виноградного листя (схоже на долму), ковбасу «суджук», «росто-ми-Салча-кози» (ростбіф в кислому молочному соусі), вугра на грилі, албанський кефір, коньяк «Скенденберг», пиво «Корча» … і, звичайно ж, ароматна албанська кава. Смачної їжі багато і вона більш ніж недорога.
Що можемо привезти в подарунок:
щось з напоїв, сувеніри (може, попільничку у вигляді бункера, запальничку з гербом, прапори Албанії), срібло (з ним тут вміють працювати), вироби з дерева, спеції і оливки, килими або національне вбрання
У Тирани, столицю Албанії добираємося
- літаком, від 200 євро (з Києва бувають прямі рейси)